Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Kraina Lodu Babeczki o smaku waniliowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 233 g
Ilość: 315 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera Substancje konserwujące: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Zawiera Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać soję. |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, cukier, błonnik roślinny, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat Krem: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, skrobia modyfikowana, emulgator: E 472a, żelatyna wieprzowa, barwnik: betanina, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, truskawka liofilizowana (0,5%), aromat Posypka: glukoza, cukier, mąka ryżowa, syrop glukozowy (z pszenicy), barwnik: dwutlenek tytanu, substancja glazurująca: szelak, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, tłuszcz kokosowy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotuj: do wypieku babeczek 1 jajko 75 ml oleju (ok. 8 łyżek) 60 ml wody (ok. 6 łyżek) do sporządzenia kremu: 110 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę więcej niż ½ szklanki) Sposób przygotowania babeczek: 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Dekoruj i baw się! Sposób przygotowania kremu: 1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. 2. Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Babeczki w proszku o smaku czekoladowym z kremem o smaku truskawkowym oraz posypką cukrową |
Wartości odżywcze | po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu w 100 g w 1 babeczce z kremem i posypką (ok. 28 g) Wartość energetyczna: 1326 kJ / 318 kcal 370 kJ / 89 kcal Tłuszcz: 16,2 g 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g 0,9 g Węglowodany: 35,0 g 9,8 g w tym cukry: 14,2 g 4,0 g Błonnik: 7,1 g 2,0 g Białko: 4,4 g 1,2 g Sól: 0,52 g 0,15 g Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 28 g.: |
Przepisy | Babeczki z kremem i perełkami Przygotuj: Do wypieku babeczek 1 jajko 75 ml oleju (ok. 8 łyżek) 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Do sporządzenia kremu 110 ml zimnego mleka (trochę mniej niż ½ szklanki) Sposób przygotowania babeczek: 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Sposób przygotowania kremu: 1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml zimnego mleka, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. 2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Dekorowanie babeczek: Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką. Dekoruj i baw się! |
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
450 g
380 g
340 g
250 g
300 g
365 g
295 g
180 g
280 g