CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki bez glutenu z płatkami czekolady 233 g

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki bez glutenu z płatkami czekolady 233 g

Ilość: 233 g

Cena 9,04 zł

Cena za kilogram 38,80 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

9,04 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność MLEKA.
Składniki cukier
mąka kukurydziana
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana
skrobia kukurydziana
6,4% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
błonnik z cykorii
glukoza
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
aromat
sól
naturalny aromat wanilii bourbon
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Przepisy

Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, olej oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie płatków czekoladowych
Odsyp 1 łyżeczkę płatów czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: 180°C
Czas pieczenia: 15-18 min

Przepisy i inspiracje znajdziesz na
www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki z płatkami czekolady bezglutenowe w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g
(%*)
Energia: 1605 kJ
658 kJ
8%
Energia: 385 kcal
158 kcal
8%
Tłuszcz : 23 g
9,6 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,9 g
1,6 g
8%
Węglowodany : 39 g
16 g
6%
w tym Cukry : 19 g
7,7 g
9%
Białko : 4,1 g
1,7 g
3%
Sól : 0,77 g
0,32 g
5%
Ciasto można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 41 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :
Przepisy Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, olej oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie płatków czekoladowych
Odsyp 1 łyżeczkę płatów czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: 180°C
Czas pieczenia: 15-18 min

Przepisy i inspiracje znajdziesz na
www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki bez glutenu z płatkami czekolady 233 g
Szybkie w przygotowaniu babeczki, zachwycające delikatnością i smakiem: - wystarczy wymieszać i upiec, - z płatkami czekolady, - puszyste i pełne smaku, 12 foremek w opakowaniu! Łatwe w przygotowaniu, idealne na każdą okazję - spróbuj i daj się zaskoczyć.

23 inne produkty w tej samej kategorii: