DODATKI INNE

Winiary Żelatyna 50 g

Winiary Żelatyna 50 g Zobacz większe

Nazwa: Winiary Żelatyna 50 g

Ilość: 50 g

Cena 5,37 zł

Cena za kilogram 107,40 zł

5,37 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera



Produkt bezglutenowy.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa

Warto porozmawiać
800 16 16 66
winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.

Sposób przygotowania:
6-7 łyżeczek (20-25 g) wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody.
Dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Nie gotuj.
Opakowanie wystarcza na 2-2,5 litra płynu w zależności od preferowanej konsystencji - mocniej lub słabiej ściętej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza.
Przepisy Galaretka z kurczaka
Potrzebujesz:
Bulion Cielęcy Winiary (2 kostki)
Żelatyna Winiary (6 łyżeczek)
filety z kurczaka (400 g)
marchewka (1 sztuka)
jajko ugotowane na twardo (1 sztuka)
kukurydza konserwowa (4 łyżki, czubate)
groszek zielony (4 łyżki, czubate)
natka pietruszki (5 liści)
sól, pieprz do smaku

Przepis:
Namocz Żelatynę w 100 ml zimnej wody. Pokrój marchewkę w plasterki. Zagotuj 1,25 l wody, wrzuć do niej marchewkę, filety i kostki Bulionu Cielęcego Winiary. Całość gotuj 20-25 min. Wyjmij marchew i filety. Mięso pokrój w kawałki. Pozostały z gotowania wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem. W małych miseczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, kukurydzę, groszek, listki pietruszki oraz kawałki mięsa. Delikatnie zalej miseczki galaretką. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

Opis produktu

Winiary Żelatyna 50 g
Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.

30 inne produkty w tej samej kategorii: