DODATKI INNE

Gellwe Żelatyna 50 g

Gellwe Żelatyna 50 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Żelatyna 50 g

Ilość: 50 g

Cena 4,62 zł

Cena za kilogram 92,40 zł

4,62 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g).
3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!).
Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza wieprzowa.
Przepisy Pomysł na: galaretki z kurczakiem
Przygotuj:
Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku

Sposób przygotowania:
Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.

Opis produktu

Gellwe Żelatyna 50 g
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.

30 inne produkty w tej samej kategorii: