Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Żelatyna 50 g
Ilość: 50 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: 1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g). 3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!). Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia. |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Żelatyna spożywcza wieprzowa. |
Przepisy | Pomysł na: galaretki z kurczakiem Przygotuj: Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku Sposób przygotowania: Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić. |
40 g
60 g
20 g
2 g
20 g
30 g
20 g
20 g
20 g
10 g
50 g
125 g
8 g
26 g
530 g
25 g
9 g
57 g