FASOLA I GROCH

Cenos Groch żółty cały 400 g

Nazwa: Cenos Groch żółty cały 400 g

Ilość: 500 g

Cena 2,85 zł

Cena za kilogram 5,70 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Groch żółty cały
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1210 kJ
14
wartość energetyczna : 288 kcal

tuszcz : 1,5 g
2
w tym kwasy nasycone : 0,3 g
2
węglowodany : 38 g
15
w tym cukry : 2,9 g
3
błonnik : 27 g

białko : 17 g
34
sól : <0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Groch żółty cały nie wymaga moczenia. Po opłukaniu gotować do miękkości około 60 minut w dużej ilości wody. Proporcja grochu do wody powinna wynosić 1:3.
Przepisy Zupa grochowa
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 90 minut.

Składniki: 250 g grochu, 100 g wędzonego boczku, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 por, pół selera, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, ostra papryka.

Przygotowanie: Groch przygotowujemy według sposobu gotowania podanego na opakowaniu. Miękki groch przecieramy przez sito. Warzywa obieramy i gotujemy. Następnie przecieramy i łączymy z przetartym grochem i pozostałym po ugotowaniu wywarem. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy razem około 5 minut. Następnie oprószamy mąką, mieszamy i dodajemy około 0,5 szklanki zimnej wody po czym wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Opis produktu

Cenos Groch żółty cały 400 g
Groch żółty cały jest znakomitym źródłem białka. Odżywczy i sycący stanowi idealny składnik wielu tradycyjnych, polskich dań. Jest podstawą zupy grochowej. Wyśmienicie sprawdza się także jako składnik past i pasztetów.

25 inne produkty w tej samej kategorii: