Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Groch żółty cały 400 g
Ilość: 500 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Groch żółty cały |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1210 kJ 14 wartość energetyczna : 288 kcal tuszcz : 1,5 g 2 w tym kwasy nasycone : 0,3 g 2 węglowodany : 38 g 15 w tym cukry : 2,9 g 3 błonnik : 27 g białko : 17 g 34 sól : <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Groch żółty cały nie wymaga moczenia. Po opłukaniu gotować do miękkości około 60 minut w dużej ilości wody. Proporcja grochu do wody powinna wynosić 1:3. |
Przepisy | Zupa grochowa Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 90 minut. Składniki: 250 g grochu, 100 g wędzonego boczku, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 por, pół selera, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, ostra papryka. Przygotowanie: Groch przygotowujemy według sposobu gotowania podanego na opakowaniu. Miękki groch przecieramy przez sito. Warzywa obieramy i gotujemy. Następnie przecieramy i łączymy z przetartym grochem i pozostałym po ugotowaniu wywarem. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy razem około 5 minut. Następnie oprószamy mąką, mieszamy i dodajemy około 0,5 szklanki zimnej wody po czym wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g