Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g
Ilość: 230 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Zalecenia dla alergików | Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka pszenna woda tłuszcz palmowy alkohol etylowy cukier sól spożywcza regulator kwasowości: kwas cytrynowy |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. |
Adres zwrotny | HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Zużyć zaraz po otwarciu. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 3. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 4. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 5. Jeśli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 6. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardzie puszyste. |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony. |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1575 kJ/378 kcal Tłuszcz : 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 14 g Węglowodany : 33 g w tym cukry : 2,0 g Białko : 4,9 g Sól : 0,60 g |
Przepisy | Ciastka francuskie z owocami Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko Cukier ok. 5 łyżeczek Owoce sezonowe lub inne wybrane nadzienie Przygotowanie: ciasto francuskie pokroić na 24 (6 x 4) prostokąty. 8 plasterków rozłożyć na blasze, w pozostałych wyciąć środek, aby powstały ramki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć po 2 ramki na każdym plasterku. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Resztę ciasta skleić, rozwałkować i podobnie wykorzystać. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić. Nadziewać na słodko (owocami sezonowymi, konfiturą, bitą śmietaną itp.) lub na słono (grzybami, kapustą, warzywami itp.). Piekarniki różnią się między sobą, dlatego powyższe informacje prosimy traktować jako wskazówki. |
400 g
350 g
150 g
150 g
150 g
350 g
350 g
350 g
370 g
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
230 g
230 g
230 g
270 g
320 g