GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g

Ilość: 230 g

Cena 5,51 zł

Cena za kilogram 23,96 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu.

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
3. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
4. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
5. Jeśli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
6. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardzie puszyste.
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna : 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz : 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 14 g
Węglowodany : 33 g
w tym cukry : 2,0 g
Białko : 4,9 g
Sól : 0,60 g
Przepisy Ciastka francuskie z owocami

Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Cukier ok. 5 łyżeczek
Owoce sezonowe lub inne wybrane nadzienie

Przygotowanie:
ciasto francuskie pokroić na 24 (6 x 4) prostokąty. 8 plasterków rozłożyć na blasze, w pozostałych wyciąć środek, aby powstały ramki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć po 2 ramki na każdym plasterku. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Resztę ciasta skleić, rozwałkować i podobnie wykorzystać. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić. Nadziewać na słodko (owocami sezonowymi, konfiturą, bitą śmietaną itp.) lub na słono (grzybami, kapustą, warzywami itp.). Piekarniki różnią się między sobą, dlatego powyższe informacje prosimy traktować jako wskazówki.

Opis produktu

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: