Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Kasza gryczana prażona 500 g
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza gryczana prażona |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1481 kJ 18 wartość energetyczna : 350 kcal tłuszcz : 2,6 g 4 w tym kwasy nasycone : 0,6 g 3 węglowodany : 65,4 g 25 w tym cukry : 1,7 g 2 błonnik : 5,4 g białko : 13,6 g 27 sól : 0,03 g 1 magnez (Mg): 173 mg 46%** *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: **Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych): |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4. |
Przepisy | Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i grzybami Składniki dla 6 osób, czas przygotowania około 60 minut (bez czasu namaczania grzybów). Składniki do przygotowania farszu do pierogów: 100 g kaszy gryczanej Cenos, 2 średnie cebule, 1 szklanka suszonych grzybów (najlepiej mieszanka różnych odmian), 0,5 kg półtłustego twarogu, olej do smażenia, pieprz, sól, natka pietruszki. Przygotowanie: Grzyby namoczyć na około 2 godziny po czym ugotować w małej ilości wody do miękkości. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Dodać odsączone i posiekane grzyby, sól, pieprz i smażyć około 5 minut. Następnie w dużej misce wymieszać: kaszę, grzyby z cebulką i rozdrobniony ser. Doprawić solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Składniki do przygotowania ciasta do pierogów: 2 szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki soli, wrząca woda (nie więcej niż szklanka). Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, zaparzyć wrzącą wodą i wymieszać. Gdy ciasto przestygnie wyrobić je do uzyskania jednolitej, sprężystej formy. Stolnicę posypać mąką i podzielić ciasto na kilka porcji. Następnie rozwałkować na cienkie placki, wykroić foremką lub szklanką koła i nadziewać farszem. Skleić pierogi i gotować około 4 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl |
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g
350 g
350 g
400 g
1.00 kg