Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Szczytno Premium Kasza gryczana prażona 400 g (4 saszetki)
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Poland Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | 100% kasza gryczana prażona |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Poland tel./+48 29/ 760 98 51 fax./+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Wyśmienity zamiennik dla ryżu, ziemniaków i makaronów. Znakomita do podgrzania na patelni z odrobiną oliwy. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza gryczana prażona |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna: 1553 kJ/ 367 kcal Tłuszcz : 3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g Węglowodany : 69 g w tym cukry : 0,7 g Błonnik : 6 g Białko : 13 g Sól : 0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Zagotować 1 litr wody. 2. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę. Posolić do smaku. 3. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 min. 4. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę. |
Przepisy | Ryba nadziewana kaszą gryczaną Czas gotowania: 1 godz. 10 min. Porcja dla 4-6 osób. Składniki: 1 ryba wagi. ok. 1,5-2 kg (leszcz, sandacz, szczupak), 200 g ugotowanej na sypko kaszy gryczanej Szczytno, 2 jaja ugotowane na twardo, 1 duża cebula, 200 ml śmietany, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 świeży ogórek, kilka kiszonych jabłek do przybrania. Sposób przygotowania: 1. Rybę oskrobać, odciąć głowę i wypatroszyć nie rozcinając brzucha. Umyć, dokładnie wytrzeć od środka i nasolić. 2. Jaja obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, drobno posiekać, zasmażyć na 1 łyżce masła na jasnozłoty kolor, wymieszać z kaszą gryczaną i pokrojonymi jajami. 3. Przygotowanym farszem wypełnić rybę. 4. Następnie obtoczyć ją w mące i obsmażyć na pozostałym maśle na jasnozłoty kolor. Przełożyć do rynienki i wstawić na 5 min. do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika. 5. Potem wyjąć, polać śmietaną i ponownie wstawić na 5 min. do piekarnika. W tym czasie rybę podlać kilkakrotnie sosem z pieczenia. 6. Potrawę podawać na półmisku z sosem z pieczenia. Osobno podać świeże ogórki i kiszone jabłka. |
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g
350 g
350 g
400 g
1.00 kg