KASZA

Szczytno Premium Kasza gryczana prażona 400 g (4 saszetki)

Nazwa: Szczytno Premium Kasza gryczana prażona 400 g (4 saszetki)

Ilość: 400 g

Cena 6,31 zł

Cena za kilogram 15,78 zł

6,31 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Poland

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż.
Składniki 100% kasza gryczana prażona
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Poland
tel./+48 29/ 760 98 51
fax./+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Wyśmienity zamiennik dla ryżu, ziemniaków i makaronów.

Znakomita do podgrzania na patelni z odrobiną oliwy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza gryczana prażona
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1553 kJ/ 367 kcal
Tłuszcz : 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 69 g
w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : 6 g
Białko : 13 g
Sól : 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1. Zagotować 1 litr wody.
2. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę. Posolić do smaku.
3. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 min.
4. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę.
Przepisy Ryba nadziewana kaszą gryczaną

Czas gotowania: 1 godz. 10 min. Porcja dla 4-6 osób.

Składniki: 1 ryba wagi. ok. 1,5-2 kg (leszcz, sandacz, szczupak), 200 g ugotowanej na sypko kaszy gryczanej Szczytno, 2 jaja ugotowane na twardo, 1 duża cebula, 200 ml śmietany, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 świeży ogórek, kilka kiszonych jabłek do przybrania.

Sposób przygotowania: 1. Rybę oskrobać, odciąć głowę i wypatroszyć nie rozcinając brzucha. Umyć, dokładnie wytrzeć od środka i nasolić. 2. Jaja obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, drobno posiekać, zasmażyć na 1 łyżce masła na jasnozłoty kolor, wymieszać z kaszą gryczaną i pokrojonymi jajami. 3. Przygotowanym farszem wypełnić rybę. 4. Następnie obtoczyć ją w mące i obsmażyć na pozostałym maśle na jasnozłoty kolor. Przełożyć do rynienki i wstawić na 5 min. do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika. 5. Potem wyjąć, polać śmietaną i ponownie wstawić na 5 min. do piekarnika. W tym czasie rybę podlać kilkakrotnie sosem z pieczenia. 6. Potrawę podawać na półmisku z sosem z pieczenia. Osobno podać świeże ogórki i kiszone jabłka.

Opis produktu

Szczytno Premium Kasza gryczana prażona 400 g (4 saszetki)

30 inne produkty w tej samej kategorii: