Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-08 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-13 |
||||||
Wtorek 2024-05-14 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-08 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-13 |
||||||
Wtorek 2024-05-14 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-08 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-13 |
||||||
Wtorek 2024-05-14 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Sorgo czerwone 400 g (4 x 100 g)
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Sorgo czerwone |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1467 kJ 17 wartość energetyczna : 347 kcal 17 tłuszcz : 3,8 g 5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g 4 węglowodany : 65 g 25 w tym cukry : <0,5 g <1 błonnik : 6,2 g - białko : 9,7 g 19 sól : <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Sorgo wyciągnąć z saszetki, namoczyć w zimnej wodzie na około 12 godzin. Odsączyć i gotować w świeżo zmienionej, osolonej do smaku wodzie około 30 minut na wolnym ogniu, pod przykryciem. Zamieszać od czasu do czasu i uzupełnić wodę w razie potrzeby. Po ugotowaniu odstawić na około 10-20 minut pod przykryciem, aż do całkowitego wchłonięcia wody. |
Przepisy | Sałatka z sorgo czerwonym, serem lazur, gruszką i sosem miodowym Porcja dla 2 osób, czas przygotowania 25 minut (nie uwzględnia czasu namaczania i gotowania sorgo). Składniki: 50 g sera lazur błękitnego, 1 gruszka, orzechy laskowe, 6 plasterków szynki parmeńskiej, 100 g sorgo czerwonego, kiełki buraka do dekoracji. Sos miodowy: 1/2 ząbku czosnku, 1 łyżka miodu, 1 łyżka octu winnego, 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, sól, pieprz. Przygotowanie: Sorgo przygotowujemy zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Gruszkę myjemy, obieramy i kroimy na 8 części, ser lazur kruszymy ręcznie. Orzechy prażymy na suchej patelni. Sos: czosnek drobno siekamy, posypujemy solą i przekładamy do miski. Dodajemy miód, ocet winny, doprawiamy pieprzem, wlewamy oliwę i całość dokładnie mieszamy. Ugotowane sorgo przekładamy do miski, dodajemy gruszkę, orzechy i ser lazur. Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na talerz. Przystrajamy szynką parmeńską i kiełkami buraka. Na końcu polewamy sosem miodowym. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenoinspiruje |
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g
350 g
350 g
400 g