WARZYWA MROŻONE

Hortex Fasolka szparagowa żółta 450 g

Hortex Fasolka szparagowa żółta 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Fasolka szparagowa żółta 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,66 zł

Cena za kilogram 14,80 zł

6,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki fasola szparagowa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasolka szparagowa żółta. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 129 kJ / 31 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-12 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub z sosem holenderskim.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Roladki schabowe z fasolką

Składniki:
- Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opakowanie
- 8 kotletów schabowych bez kości
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej
- 8 plastrów żółtego sera
- 100 ml oleju do smażenia
- 2 łyżki masła
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól

Gotowe w 45 minut

Przygotowanie:
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie. Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasoli. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły. Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.

Opis produktu

Hortex Fasolka szparagowa żółta 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: