ZUPY

Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty 450 g

Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty 450 g

Ilość: 450 g

Cena 10,37 zł

Cena za kilogram 23,04 zł

10,37 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: kapusta kiszona (kapusta, sól) 40 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, seler
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** Poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kapuśniak z kiszonej kapusty. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 166 kJ / 39 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,9 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,3 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę lub cebulę.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Pulled Pork

Składniki:
- Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex - 1 opakowanie
- 1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej

marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- pieprz

Gotowe w 30 minut + 9 godzin pieczenia

Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 °C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140 °C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.

Opis produktu

Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty 450 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: