ZUPY

Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem 450 g

Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,56 zł

Cena za kilogram 14,58 zł

6,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior 50 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, koper 3 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa kalafiorowa z koperkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,07 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 12 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę lub ser.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Tajska zupa kalafiorowa

Składniki:
- Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex - 1 opakowanie
- 500 g mięsa z piersi kurczaka
- 500 ml bulionu
- 1 puszka mleka kokosowego
- kawałek imbiru (ok. 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili - bez pestek
- 3 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
- świeża kolendra

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
Do garnka, na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojony imbir, czosnek i papryczkę. Smaż chwilę i dodaj: curry, sos sojowy i rybny. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z limonki. Na koniec dodaj pokrojone mięso z kurczaka. Gotuj ok. 10-15 min. Gotową zupę przelej na talerz i udekoruj świeżą kolendrą.

Opis produktu

Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: