ZUPY

Hortex Zupa pieczarkowa 450 g

Obniżka! Hortex Zupa pieczarkowa 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Zupa pieczarkowa 450 g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 5,39 zł
do 2024-03-30

Cena za kilogram 11,98 zł

5,39 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, brokuły, cebula, seler
pieczarki 30 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa pieczarkowa. Mieszanka warzywna z pieczarkami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 157 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 5,6 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,05 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Dla wzbogacenia smaku zupę można zabielić śmietaną.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Cappuccino pieczarkowe z oliwą truflową i ziołami

Składniki:
- Zupa pieczarkowa Hortex - 1 opakowanie
- 500 ml bulionu
- 100 ml śmietanki
- 50 g masła
- 50 ml oliwy truflowej
- 1 cebula
- pęczek koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku

Gotowe w 40 minut

Przygotowanie:
W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż do „zeszklenia się". Następnie wrzuć zupę i duś ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i całość gotuj przez 10-15 minut. Na koniec wlej śmietankę i wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe cappuccino podawaj skropione oliwą truflową, posypane posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.

Opis produktu

Hortex Zupa pieczarkowa 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: