ZUPY

Hortex Zupa grzybowa 450 g

Hortex Zupa grzybowa 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Zupa grzybowa 450 g

Ilość: 450 g

Cena 11,42 zł

Cena za kilogram 25,38 zł

11,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, seler
podgrzybki 30 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa grzybowa. Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 194 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 7,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,04 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Do 750 ml gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 12 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku sola. Do zupy można dodać śmietanę i łazanki.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Zupa grzybowa z oliwą truflową

Składniki:
- Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu np. grzybowego
- 200 g pieczarek
- 50 ml śmietany 30 %
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 40 ml oliwy truflowej
- 2 białe cebule
- 1 pęczek koperku
- 0,5 g szafranu
- olej rzepakowy
- sól, pieprz

Gotowe w 50 minut

Przygotowanie:
Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.

Opis produktu

Hortex Zupa grzybowa 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: