ZUPY

Złote Runo Zupa leśna grzybowa 450 g

Złote Runo Zupa leśna grzybowa 450 g Zobacz większe

Nazwa: Złote Runo Zupa leśna grzybowa 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 15,42 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PPUH Komirex Sp. J. Jan A. Mirończuk
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach 70 % (ziemniak, marchew, cebula)
podgrzybek brunatny 15 %
maślak zwyczajny 15 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Warunki przechowywania:
-6°C - 1 tydzień
-12°C - 1 miesiąc
-18°C - Do daty podanej na opakowaniu
Adres zwrotny PPUH Komirex Sp. J. Jan A. Mirończuk
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka warzywna z grzybami leśnymi. Produkt głęboko mrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Mimo dokładania największych starań, w produkcie mogą wystąpić drobne zanieczyszczenia charakterystyczne dla runa leśnego.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 215 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 8,5 g
w tym Cukry: 1,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Od postaci zamrożonej
Rozgrzać w garnku 2 łyżki oleju roślinnego. Dodać zawartość opakowania (bez wcześniejszego rozmrażania). Podsmażać ok. 3 minuty, następnie podlać 600-800 ml wody. Kolejne 10-12 minut gotować pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem oraz dodać kostkę rosołową.
Przepisy Gulasz warzywny z soczewicą i leśnymi grzybami:

Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki "Zupa leśna grzybowa"
- 1 szklanka zielonej soczewicy
- 0,5 l bulionu warzywnego
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 3 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- czarny pieprz, sól
- 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie:
Soczewicę przesyp do garnka, wlej 2 szklanki wody, dodaj listki laurowe, ziele angielskie i pól łyżeczki soli. Gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę czosnek. Dodaj ugotowaną i odcedzona soczewicę oraz opakowanie mieszanki "Zupa leśna grzybowa". Wlej bulion i wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez 10-12 minut, do zmięknięcia soczewicy i odparowania płynu. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj natkę i wymieszaj.

Opis produktu

Złote Runo Zupa leśna grzybowa 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: