ZUPY

Złote Runo Zupa krem z kurek 450 g

Złote Runo Zupa krem z kurek 450 g Zobacz większe

Nazwa: Złote Runo Zupa krem z kurek 450 g

Ilość: 450 g

Cena 9,99 zł

Cena za kilogram 22,20 zł

9,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PPUH Komirex Sp. J. Jan A. Mirończuk
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach 70 % (ziemniak, marchew, cebula)
kurka (pieprzník jadalny) 30 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Warunki przechowywania:
-6°C - 1 tydzień
-12°C - 1 miesiąc
-18°C - Do daty podanej na opakowaniu
Adres zwrotny PPUH Komirex Sp. J. Jan A. Mirończuk
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka warzywna z kurkami. Produkt głęboko mrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Mimo dokładania największych starań, w produkcie mogą wystąpić drobne zanieczyszczenia charakterystyczne dla runa leśnego.
Wartości odżywcze Wartość odzywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 203 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 8,8 g
w tym Cukry: 1,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Od postaci zamrożonej
Rozgrzać w garnku 2 łyżki oleju roślinnego. Dodać zawartość opakowania (bez wcześniejszego rozmrażania). Podsmażać ok. 3 minuty, następnie podlać 500-600 ml wody. Kolejne 10-12 minut gotować pod przykryciem. Przed zblendowaniem doprawić solą i pieprzem. W celu wzbogacenia smaku można dodać łyżeczkę masła oraz 100-200 ml śmietany.
Przepisy Zapiekanka z kurkami

Składniki:
- 1 opakowanie mieszanka "Zupa krem z kurek"
- 200 g śmietany
- 2 jajka
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki sera startego (najlepiej typu parmezan)
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:
Na oliwie podsmażamy opakowanie mieszanki "Zupa krem z kurek", doprawiamy ją solą i pieprzem. Smażymy do czasu odparowania wody. Naczynie do zapiekania przesmarowujemy masłem i umieszczamy w nim podsmażone składniki. Śmietanę mieszany z jajkami, dokładamy posiekaną pietruszkę, 2 łyżki startego sera, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Całość posypujemy resztą startego sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jeśli zapiekanka zbyt szybko się przyrumieni przykrywamy wierzch folią aluminiową.

Opis produktu

Złote Runo Zupa krem z kurek 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: