ZUPY

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g Zobacz większe

Nazwa: Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g

Ilość: 400 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 19,98 zł

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.com.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Składniki kalafior (70%)
marchew w kostce (15%)
pietruszka w kostce (6%)
seler w kostce (5%)
por w plastrach (4%)
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!

Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0° - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.
Adres zwrotny Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem kalafiorowa.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 101 kJ - 24 kcal
Tłuszcz : 0.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0.1 g
Węglowodany : 2.9 g
w tym cukry : 2.0 g
Błonnik : 2.5 g
Białko : 1.4 g
Sól*: 0.11 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Zupa kalafiorowa z curry
Składniki:
bulion warzywny 0,5 l, opakowanie "Zupa-krem kalafiorowa" Bonduelle, 1 łyżka świeżego, startego imbiru, 2 ząbki czosnku, 0,5 łyżki kurkumy, 1-3 pasty curry lub przyprawy curry, puszka mleczka kokosowego, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy.

Przygotowane:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Na łyżce oliwy przez minutę podsmażamy w garnku czosnek, imbir, kurkumę oraz pastę lub przyprawę curry
3. Dodajemy bulion do przypraw
4. Do gotującego się bulionu z przyprawami dodajemy warzywa z opakowania i gotujemy kilka minut
5. Zupę miksujemy dodając powoli mleczko kokosowe do smaku
6. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem
7. Zupę można udekorować szczypiorkiem, wiórkami kokosowymi lub grzankami

Zupa kalafiorowa z kurczakiem
Składniki:
bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie "Zupa-krem kalafiorowa" Bonduelle, 0,5 opakowania śmietany 30%, pierś z kurczaka podwójna, sok z 0,5 cytryny, drobny makaron, sól, pieprz.

Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy kilka minut.
3. Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowanego rwiemy na mniejsze kawałki
4. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu
5. Do bulionu z warzywami dodajemy kurczaka, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Gotujemy kilka minut, po czym dodajemy śmietanę
6. Zupę podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki

Opis produktu

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: